Tejszínes-gombás penne

ÖSSZETEVŐK:
Hozzávalók:
  • 250 g Bognár penne
  • 250 ml tejszín
  • 200 g gomba
  • 50 g teavaj
  • 3 evőkanál reszelt parmezán jellegű sajt (trappistával is finom)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál reszelt citrom héja
  • 1 csipet szerecsendió
  • só, bors ízlés szerint
  A mártás: a gombát vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a tejszínt, beletesszük a zúzott fokhagymát, a reszelt citrom héjat, sót, borsot, és a szerecsendiót, így 5 percig főzzük. Majd a legvégén keverés mellett beleszórjuk a reszelt parmezán sajtot, amit lassú kevergetés mellett beleolvasztunk a mártásba. Sós vízben kifőtt Bognár pennetésztával tálaljuk.  Jó étvágyat kívánunk!  

HASONLÓ TERMÉKEK