Vargabéles

ÖSSZETEVŐK:
Vargabéles

Hozzávalók:
  • 25 dkg Bognár cérnametélt
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 3 dl 20% tejföl
  • 20 dkg margarin
  • 4 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 cs előhűtött réteslap
  • étolaj
  • mazsola
   Elkészítés:
  1. Bognár cérnametéltet sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a puha margarinnal, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a porcukor felével.
  3. Hozzáadjuk az átmorzsolt túrót,a mazsolát, a tejfölt és a tésztát.
  4. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a maradék porcukrot, és keményre habarjuk, majd óvatosan a masszához keverjük.
  5. Egy magasabb falú tűzálló edényt kikenünk olajjal, ráhelyezzük a réteslap felét. A réteslapokat megkenjük olajjal. Ezen eloszlatjuk a túrós masszát. Befedjük a réteslap másik felével.
  6. Előmelegített sütőben  160 °C-on sütjük kb. 50 percig.

Jó étvágyat kívánunk!

HASONLÓ TERMÉKEK